vervanger gezocht - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu vervanger gezocht - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu

vervanger gezocht

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

30 Augustus 2007 | Verenigde Staten, Bronxville

hey allemaal,
even een berichtje om te laten weten dat het gaat met mij. ik moet nog steeds wennen aan mn haar, het staat echt alle kanten op als ik wakker en die pony irriteerd me lichtelijk, ja jullie raden het al vind het een beetje jammer van mijn lange haar, dr mocht wel een end af maar dit is wel erg drastisch. anyway nevermind tis beurt.
ik heb nu eindelijk een camera gekocht! dus zodra ik alles op gestart en gedaan heb zet ik meteen weer een boel foto's op mn site.
ik merk nu toch wel dat de tijd vliegt, zoveel vrienden zijn alweer vertrokken omdat hun jaar om is en voor mij gaat de tijd ook dringen. ik weet al wanneer ongeveer mijn laatste werkdag zal zijn (11 december) en wanneer de volgende au pair komt (26 november). mijn laatste werkdag is niet de dag waarop ik naar nederland vlieg, die datum weet ik pas een maand van te voren. wie er 26 novermber komt weten we ook nog niet maar Tracey en Gregory moeten over een paar weken al au pairs gaan interviewen.
Piper heeft het steeds maar over hoe ze zo'n "big giant girl" is. ze is namelijk al een tijd een "big girl", en nu ze bijna drie wordt wat wordt ze dan? een "Big Giant Girl" natuurlijk.
"when Im going to be a Big Giant Girl Im going to have a peterpan party".
dat gaan we namelijk doen voor haar verjaardagsfeestje, een thema feest met peterpan, en Piper is natuurlijk Peterpan haha! geen wendy of tigerlilly natuurlijk, dat is voor watjes.
volgens Piper ga ik nooit meer weg, ik probeer het steeds voorzichtig te vertellen dat ik straks weer naar Holland ga, maar dan zegt ze, "and then Bailey en me can come over to play today." (alles is "today" of "this morning" zelfs als het over vorige week gaat.) en soms zegt ze "I dont want you to go".
vaak zit ze te fantaseren over dat als ze een "big giant girl" is en met de schoolbus naar school gaat "just like Benjamin" dat ik dan met haar mee kan gaan, omdat ik vertelde dat ik weer naar huis moet zodat ik naar school kan gaan. zovan waarom moet je naar holland om naar school te gaan? je kan gewoon met mij en de school bus mee!
piper is nog steeds elke dag iemand anders, soms erg irritant want dan moeten we weg en roep ik "piper we're going" en krijg ik zo'n bijdehand antwoord terug: "No my name isnt Piper, my name is sleeping beauty" en vervolgens wil ze dan alleen maar luisteren als ik haar als sleeping beauty adresseer. Vet grappig, vaak speelt ze dat ze Sanne is. ik praat vaak over mijn nichtjes en neefjes en laat ook foto's zien van allemaal maar Sanne is toch haar favoriet, en dan is ze soms de hele dag sanne. (ze zegt iets van Sanna, want sanne is een beetje moeilijk om te zeggen)
volgende keer ga ik het wel over bailey hebben, want anders komt er nog zon verhaal!
ik moet nu echt dingen gaan doen waarvan ik steeds zei dat ik die ooit eens zou gaan doen, want 3 maanden gaan echt snel! ik weet dat ik nog wel een tijdje heb maar als ik zo door manhattan loop krijg ik al heimwee bij de gedachte dat ik straks weg moet! tis toch wel een droom geweest dat ik ooit op een dag gewoon even in newyork kon gaan winkelen. en dat ik weet waar ik alles kan vinden, dat ik er de weg weet!
liefs Carlijn

• 30 Augustus 2007 - 15:33

Dayenne:

Heeey meis

Ja de tijd gaat echt snel. Nog maar drie maandjes en dan ben je alweer terug. Ik geloof wel dat je haar wennen is maar ik vond het wel leuk.

Dikke kus Dayenne

• 30 Augustus 2007 - 17:29

Ingrid:

Aaaagghhh, ik had net een heel verhaal getypt maar toen ik m wou plaatsen, kreeg ik een foutmelding!!! Ik zal t nog even proberen te herhalen:

Wat gaat het snel voorbij hè, zo'n jaar! Ik weet het nog als de dag van gister dat je vertrok... Maar het helpt ook dat je dit dagboek bijhoudt, want zo ben je toch nog dichtbij en houden we contact!
    Weet je wat? Ik wil toch altijd nog een keer naar New York, dus dan neem ik jou gewoon mee als gids! ;-) Kan je me alle leuke adresjes laten zien!!

Wij zijn ons nu aan het klaar maken voor onze vakantie naar Turkije. We vertrekken a.s. zaterdag dus ik ben druk met de laatste wasjes en het inpakken van de koffers. Ik had er geen idee meer van hoeveel spullen je mee "moet" nemen als je nog een baby hebt...Wow, voor Kim gewoon een paar bikini's en badpakken en wat kleren, maar voor Stan...!!!!

Nou Carlijn, het is Kimmie's bedtijd dus tot later hè! Enne, ik ben erg benieuwd naar je haar na al die verhalen, dus daar moet je als eerste maar wat foto's van plaatsen!!

Groetjes en een dikke knuffel, Ingrid (en de rest uiteraard)

• 30 Augustus 2007 - 21:36

Moeder Van T.:

lieve Carlijn,
    Ik ben er zeker van dat je nog wel eens terug zult gaan naar New York en naar de familie, want een jaar deel uitmaken van een gezin is best veel. Dat poets je zomaar niet even weg.
    Geniet maar lekker van de drie maanden die nog over zijn.
    je kunt hier nog jarenlang van nagenieten als je weer terug bent.
    Ik ben met Marieke naar de kapper geweest. Haar eerste keer. Ze zat heel mooi stil.Ze heeft de bobline, als je weet wat ik bedoel. Het staat heel pittig.
    Wat een raar idee hè, dat ze al nieuwe au pairs gaan interviewen, te weten dat iemand jouw plaats gaat innemen.
    Maar....alles heeft zijn charme. Hier is het ook weer leuk, na een periode van gewenning.
    Ik kijk uit naar je foto's.
    Nog heel veel plezier !

• 31 Augustus 2007 - 10:32

Carin:

Ik vind het héééééélemaal niet erg dat je weer terug komt hoor!!! Ik kijk er al erg naar uit! Als je nog een chauffeur nodig hebt van schiphol naar huis, tell me!!!

Ik ben fan! Van Piper!!! Ik ga ook tegen gerard zeggen dat ik vandaag alleen maar luister, als hij me sleeping beauty noemt. Een naam die bij me past.... Haha!

Ik heb de 1e dag flora er al weer op zitten. Ik heb nu een lichtelijke duizel in mijn hoofd. Slaapgebrek........
    Nog maar 4 dagen te gaan... pfiew!! O ja, Marijn heeft m'n haar geverfd!! Alleen blonde plukjes hoor, niet blauw gelukkig. Been there, done that, haha!!

Ik moet nu écht definately m'n huis op gaan ruimen.......

• 02 September 2007 - 21:50

Moeder Anke:

ik kreeg een foutmelding,en m,n berichtje is ook weg.Ik probeer dit even voor proef

• 02 September 2007 - 22:14

Moeder Anke:

Nieuwe poging dus,proef gelukt
    Start again
    Lieve Carlijn,raar om alweer over een nieuwe aupair te lezen,ik vind het gewoon zielig voor Piper en Bailey,dat ze je straks moeten missen enwat gaat de tijd snel.Het zal voor jou ook niet meevallen om weg te gaan bij je gezin en weg van N.Y,wat een geweldige tijd heb je daar.Ik heb zelf ook een beetje heimwee naar N.Y en ik hoop daar echt nog een keer heen tegaan,met jou.Ingrid wou ook al met jou,dus je krijgt het nog druk,maar misschien moeten we met z,n allen gaan.Wat is Piper toch een leuk kind,wanneer is ze eigenlijk jarig?Ik stuur gewoon weleen pakje,zal ik deze week meteen regelen.Hier is alles goed naar omstandigheden,spannend allemaal,dat snap je wel.A.J.is nog geweest vandaag,vanmiddag voor de kerkdienst.We gingen naar de kerk en daarna heeft hij hier nog gegeten,Leanne en Frits kwamen ook eten.A.J.is voor hij naar huis ging nog even bij hen langs ge weest om de babykamer te bekijken.Heb je al een foto van jezelf,ben benieuwd naar je haar.Ik stop nu en ik hoop dat de computer normaal doet,ander heb ik alles weer voor niets getypt.Liefs van mij

• 03 September 2007 - 09:12

Margreet:

Nou ja ik had ook een foutmelding! Vet irritant! Nou dan beginnen we maar opnieuw. Ik had getypt dat ik snapte dat je het raar vind om weg te gaan maar dat ik het voor mezelf alleen maar leuk vind en nog over je nichtje of neefje dat die een poosje rustig was geweest en toen Herman ging voelen heel druk ging doen. Ik weet dat sommige mensen zullen zeggen dat het onzin is maar ik geloof echt dat het kindje doorheeft dat het dr/zn vader is die voelt! Verder gaat alles zn gangetje. Veel plezier deze week en we spreken elkaar. Liefs Margreet

• 13 September 2007 - 20:12

Tante Fenny:

weet je wat je doet, je neemt de familie gewoon mee naar Nederland. Is dat geen goed idee? Liefs tante Fenny