The love boat/Titanic/Booze cruise
Door: Carlijn
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
07 Mei 2007 | Verenigde Staten, Bronxville
ik kon niet kiezen tussen de titels dus dan doe ik ze maar allemaal.
ik ben afgelopen zaterdag op een boatcruise geweest over de hudson river langs Manhattan. er is een organisatie Culturalhighways genaamd die leuke uitjes en reisjes organiseerd voor au pairs en studenten. Je kan daarmee bijvoorbeeld naar niagarafalls, washington dc, bosten enz enz.
Het goeie aan deze organisatie is dat je je reis in gedeeltes kan betalen, je mag dan per week een klein gedeelte aflossen en hoeft dan niet in 1 keer te betalen, want als au pair verdien je niet zo veel. okey haha verdienen doen we het wel maar krijgen iets minder haha.
anyway het was erg gezellig, ik ging met olga heen en kwam een boel meiden die ik ook van mn reisje naar Philladelfia kende tegen, ook kwam Marloes (de nederlandse au pair waarmee ik naar amerika vloog) mee. zij had bezoek van haar zus en vriend, dus ik kon weer heerlijk nederlands praten.
het was een cruise voor aupairs maar ook voor de west points cadets, klinkt heel stoer maar ik had het ff gevraagt aan zon cadet; het zijn gewoon nog niet afgestudeerde officiers. dus nog net niets zeg maar haha.
Je kon wel zien aan de meeste au pairs dat ze wel zon cadet aan het haak wilde slaan (vandaar; love boat) want het
'hoge-hakken-en-korte-rokjes-gehalte' was erg hoog (of uh kort?).... ik was overgens oerdegelijk gekleed in een spijkerbroek en t-shirt voor degene die het wilde weten. en ik was maar wat blij want het was best koud savonds.
het was echt mooi, the skyline van newyork. dan kan je pas echt zien hoe groot the empire state building is vergeleken met de andere (ook al mega grote) wolkenkrabbers. we voerden onder de brooklin bridge en langs the statue of liberty (het vrijheidsbeeld). en savons was er echt een mega zonsondergang heel mooi!
weer een boel mooie fotos gemaakt.
savonds met Marloes en haar zus en vriend mee geweest nog ff een drankje drinken, was gezellig. dan realiseer ik me weer hoe heerlijk het eigenlijk is om gewoon nederlands te praten. mijn engels is prima ik kom overal en versta alles, maar om gewoon te kletsen is het toch niet goed genoeg, vooral woorden om iets als een gevoel uit geleggen kom ik dan toch te kort. wat is nou een goed woord voor 'gezellig'? niet 'cozy' want dat is meer klein, dicht bij elkaar. en een goede vertaling voor 'alsjeblieft'? ('there you go' kan, maar wij gebruikten het woord voor nog meer dan alleen maar iets aangeven). enz... met de andere au pairs gaat het overgens goed want als je een woord niet weet maakt het niet uit want je vult elkaar aan en loopt tegen dezelfde dingen aan. tis weer een heel stuk geworden ik ga de foto's erbij zetten kan ff duren dus als je denkt waar zijn die foto's dan, blijf mn site checken!
at ease soldiers,
Carlijn
07 Mei 2007 - 14:38
Steven:
Good to hear that you have a wonderfull time in the US of A, ma'am.
Groetjes uit Alkmaar! -
07 Mei 2007 - 15:21
Hermann Der Schwäger:
American Woman... gezellig hoor. Nice Pic's also! Ik ben nu héél druk, dus vond het leuk eventjes wat afleiding te vinden in je nieuwe story van vandaag. Thanks! Woensdag heb ik weer nachtdienst, wellicht kan ik dan een langere reactie posten! Check the fibez between the earz of tha poztman at the gatez of the peepz whereevvah they menzion there tasks in tha hood are mozt of tha time man!
C U later aligator!
Herman. -
07 Mei 2007 - 17:47
Door:
Als in Carry Bradshaw in Sex/Carlen and THE City:
Girl, you look goooooooooood!
Kus Door -
07 Mei 2007 - 17:49
Ingrid:
Hoi Carlijn,
Wat een leuk verhaal weer en wat een mooie foto's! t Ziet er echt super uit zo vanaf een boot!
Misschien kan je straks met ArendJan zo'n zelfde cruise maken en dan wordt t voor jullie ook de loveboat! Man, wat een zonsondergang!!! Super-romantisch!!
Nog maar een paar weekjes en dan komt je Dutch family lekker over, gezellig! Kan je de dikke buiken van je zussen zien, want dat gaat erg hard (ik kan alleen praten over Lena Jannetje want "Margreet met buik" heb ik nog niet gezien, maar goed, dat gaat aardig gelijk op qua aantal weken zwangerschap!)!
Tot je volgende verhaal in ieder geval hè!
Ingrid (en Rob, Kim en Stan natuurlijk) -
07 Mei 2007 - 17:52
Ingrid:
PS: Over die "Booze" uit de titel van je verhaal lees ik dan weer niks in je stukje....mmmm....Kan natuurlijk door de hangover komen...??!! -
07 Mei 2007 - 18:21
Tante Fenny:
bedankt voor weer een gezellig verhaal en wat gezellig hebben jullie het. Ingrid schreef al dat je dit straks allemaal aan the family kan laten zien en super romantisch met AJ the sky-lights kunt bekijken. Het schiet lekker op en de familie begint al iet wat nerveus te worden. Wij zullen op het beestenboel passen en als het mooi weer is blijven wij op Westerland, net als vanouds. Wij hebben er zin in, dus laat de familie maar lekker naar jou toe gaan dan kunnen wij ook genieten!!! Het huis van Karen en Alexander is definitief verkocht, joepie. 18 mei komt de container en dan een week later is het gezinnetje Pama uit the USA weer samen in het mooie Friesland. Nou, lieve Carlijn, ik hoop je gauw weer eens te bellen en heel erg veel liefs van Ome Folkert en mij -
08 Mei 2007 - 14:40
Annie:
Wat een spuer mooie foto's, net of we er ook een klein beetje bij zijn.
Een mail van ons is onderweg!!
Liefs Annie -
08 Mei 2007 - 20:53
Moeder Anke:
Super verhaal zeg,krijg nog meer zin in de reis.Ik had het er nog over met Leanne dat we ook zo,n rondvaart moeten doen, dan zie je de skyline van N.Y goed, lijkt me schitterend!Leuk dat Marloes ook mee was en dat je daar nog contact mee hebt.We hebben de reispapieren vandaag binnen gekregen,straks mail ik de vluchtgegevens nog even door.Ik ben verder ook al druk met de voor bereidingen bezig,wat er allemaal mee moet.Zo ik ga nu nog even naar je volgende bericht.Liefs! -
10 Mei 2007 - 11:56
Carin:
En alweer:
IK WIL OOK, IK WIL OOK, IK WIL OOK!!! Sorry, meer komt er op't moment ff niet uit....