Philadelfia
Door: Carlijn
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
24 April 2007 | Verenigde Staten, Bronxville
dit weekend ben ik naar Philadelfia geweest, 2 uur in een stinkende chinatown bus en we waren er. we waren: 2 duitse au pairs, 1 zuidafrikaanse, 5 italiaanse, 1 nederlandse (ik dus). ik ben echt de beste toerist die er bestaat, dus weer ging ik voledig onvoorbereid naar een stad die ik niet kende. weet ik veel dat daar the liberty bell hangt. en dat 'the Declaration of Independence' daar ook ergens in een museum rond hangt. ik kende al die dingen door de film, 'national treasure' die met Nicolas Cage in de hoofdrol. de liberty bell staat symbool voor vrijheid (duh?!) voor de slaven, het kiesrecht van de vrouw enz... en the declaration of independence is opgesteld door President jefferson in 1776 en meer kan ik er niet over vertellen want ik heb dat hele ding nooit gezien. die bel wel maar goed zoals ik al zei ben ik de beste tourist die er bestaat en zegt die bel mij ook vrij weinig. haha wat we gedaan hebben in philadelfia? vrij weinig haha we gingen lekker winkelen, eten koken, zonnen, uit en mensen ontmoeten. oh voor de fans van de "rocky" films met sylvester stallone; Ik heb de trap beklomen waar hij in de film naar boven rent, maar natuurlijk heb ik nooit die film gezien en moesten de anderen uitleggen wat het inhield want anders ben ik niet de beste tourist die er bestaat.
we sliepen in een hostel, dus met zn tiggen op een kamer, het heeft wel wat, we hebben weer een hoop mensen leren kennen van over de hele wereld.
tis lekker goedkoop en makkelijk, koken met zn allen en je eet voor 2 dollar een goeie maaltijd en je slaapt voor 20 dollar in een prima bed. ik ga dit denk wel vaker doen inplaatsvan een hotel met overbodige luxe voor je veel voor betaald. volgende stad waar we heen willen is Boston! en daarna wil ik nog een keer naar washinton dc eindelijk alles echt goed bekijken.
het is echt super lekker weer, korte broeken en slippers; heerlijk! beetje zielig voor bailey ze is net als mij dus ik blijf factor 50 smeren anders is ze zo een kreeftje!
Piper deed vandaag een ontdekking, ze keek me heel lang aan en zei toen zomaar uit het niets: "you are very short". en ging toen gewoon lekker verder met spelen. haha.
jullie moeten nog even wachten op de foto's vrijdag sluiten ze de computer, die beneden in de kelder stond, aan op mijn kamer dus kan kan ik weer foto's op de site zetten.
hou van jullie tot snel!
liefs Carlijn
24 April 2007 - 20:09
Doortje:
Haha, ik ben hetzelfde als jij! Ergens naartoe gaan, de hele dag rondzwerven en pas als je thuis bent op gaan zoeken wat er ook weer te doen was... hihi
Maar hier in Nederland is het ook warm! Heb al een bijna-korte-broek aangeschaft, tot de knie! (En een bikini voor bij de verzameling...) Beter dat het niet meer zo regent.
Liefs Doortje! -
25 April 2007 - 10:16
Leanne:
hello daaro, ach joh, helemaal voorbereid ergens heen gaan is ook niks..dan weet je al wat je allemaal gaat zien..nu sta je voor verrassingen en dat heeft ook zo zn leuke kanten ja toch hihi...suprise suprise hahah..Hey ik hou natuurlijk wel van voorbereidingen hahah dus ik heb gelezen dat er schilderijen (of in iedergeval 1..dat meisje bij het raam) van Johannes vermeer hangen in het metropolitan Museum of Art...new york dus..maar ehhh die hoef ik niet te zien hoor hahha BEHALVE als het schilderij van het meisje met de parel daar hangt, maar dat zoek ik nog wel ff uit...Ik neem mijn taak als tourist serieus zoals je leest..ik heb nog 3 weken en dan.................................vlieg vlieg vlieg ik naar je toe..whaaaa ik heb er zo'n zin in...oh ben trouwens net bij de verloskundige geweest..alles kids ha, maar ik mail je daar nog wel ff persoonlijk over vanaaf, dan scan ik meteen die echo's...nou meis ik ga weer...luv you en doei mij -
25 April 2007 - 12:09
Margreet:
He hoi! echte kinder eerlijkheid. Ik had een keer op stage in groep 3 dat een meisje tegen me zei: Je bent wel een beetje ik, maar ook heel lief... Sta je dan met je goeie gedrag. Moet ze nu eens kijken. Ik word alleen maar dikker! Het is nu vet mooi weer dus dit berichtje wordt maar kort. Moet zo bakken in de zon. Beetje bleuband erop en sudderen maar. ik zag dat mijn duitse toerist ook weer een stukje had geschreven! Neem het hem niet kwalijk, hij is zo druk de laatste tijd dat hij nergens anders meer aan toe komt. Okee, spelen met de webcam, computerspelltjes, andywarholl schilderijen maken van bestaande foto's, filmpjes van onze foto's maken met muziek eronder gemonteerd... Maar daarnaast heeft hij het dus heel druk met school... Als hij dus tijd over heeft schrijft hij jou en dan daarna kijkt hij nog even naar mij of ik nog wel op de bank achter de tv zit of dat ik nog rustig aan de keukentafel mijn boek aan het lezen ben. Gefrustreerd? beetje, zou wel lekker zijn als de rust weder is gekeerd. Jeetje bammer dat in oktober er weer een nieuwe druktemaker aankomt (wel blij mee hoor!) en dan in december weer een druktemaker, maar ja die kan misschien op onze druktemaker passen zodat we even kunnen chillen! hahahah grapje hoor. Ik ga me omkleden en insmeren en mezelf instaleren in de tuin met een boek. Liefs Margreet -
25 April 2007 - 12:10
Mar4greet:
hahahahahahaha, een beetje ik moest zijn: een beetje dik.... -
28 April 2007 - 17:04
AJ (EEDJEE):
Hey lieverd,
Ik wilde even zeggen dat ik je heel lief vind en dat ik hoop dat het snel 16 mei is.
mis je. dikke kus
AJ -
29 April 2007 - 02:04
Hermann Der Schwäger:
WAT ROMANTISCH ARENDJAN!!! HAHA, gaan we jouw a-masculaire gedrag dus eventjes goed te kakken zetten dit weekend, dat snap je wel! Wat ben je toch een ontzettend lieve jongen...
Carolientje, hoi hoi! Zoals je wellicht ergenns rondom het kader waarin ik dit geschreven hebt kunt lezen is het nu 04:00 'snachts. WAT LAAT!!! Jaja, ben de héle avond bruut wezen stappen... Not dus. Ben aan he twerk. Lelijkstad op z'n best... 's nachts in 1 van de slechtse wijken lekker achter de computer moeten zitten omdat slapen tijdens de SLAAPDIENST, ja zo heet dat hier, niet lukt doordat er muizen door de slaapkamer rennen. Echt waar, best gezellig, maar dat maakt een herrie. Ze klimmen overal op, onder, knagen er eventjes aan, glijen er dan weer vanaf en een schik dat ze hebben als die mensch dan niet in slaap komt... Ik ben dus maar weer mn bed uitgegaan, omdat ik geen zin had om heel chagerijnig mezelf telkens op de andere kant te draaien met mn kusssen op mn oren gedrukt. Gevolg is nu dus wel dat ik vannacht niet slaap. Als ik het red. Nog 4.5 uur, dan komt mijn collega me aflossen. Ik ben wel moe hoor. Ik staar wat naar wat ik typ, ik ben wat koud, verlang naar mn dekentje. Maar, dat dekentje is toch lang niet zo lekker als thuis en in plaats van mijn ene fijne vrouwtje liggen er hier zo'n twintig cliénten naast me. Dus daar, thuis, slaap ik toch lekkerder. Moeite waard om die slaap even uit te stellen toch?
Ik vroeg me trouwens af of je nog iets speciaals gaat doen, a.s. maandag. Koninginnedag weet je wel. Ga jij dat ook celebraten, of laat je het er voor 1 jaartje bij zitten?
Ik ben benieuwd. Nou, zodra ik bijgeslapen ben en afgestudeerd, dan hoor je weer van me!
Hermann. -
30 April 2007 - 15:22
Ina:
Zo meid weer even een levensteken van ons. Ik begrijp dat Renske wel wat levenstekens door geeft aan je, maar ik wilde ook zelf even laten weten dat er nog leven is in Bussum. Het gaat je goed zo te lezen. Erg leuk hoor dat aupairschap van je, kom je nog eens ergens. Ga gewoon zo door met leven en je kunt terug zien op een fantastische tijd daar in New York. Met mij gaat het ook niet onverdienstelijk, ik hou me aan de voorschriften, vooral niets doen, best uit te houden met dit weer. Ik hoop over drie weken weer zover hersteld te zijn dat ik weer rustig aan probeer te gaan werken. Zal wel wennen zijn maar er moet toch een keer weer wat gedaan worden. Het schiet al op voor je dat je iedereen die je dierbaar is in de armen kunt sluiten. Wat dat berteft toch weer een fijn vooruitzicht. Groeten van ons allen. -
01 Mei 2007 - 21:04
Moeder Anke:
Hoi Carlijn,hier weer eens een berichtje van mij.Nou je hebt weer van alles beleefd,leuk dat je zoveel mensen ontmoet.Je moet je inderdaad wel wat beter voorbereiden op wat je gaat bekijken,maar ach wat zou het.Ik heb ook al het een en ander over Philadelphia gelezen,lijkt me een mooie stad en in de"buurt"van Philadelphia schijnt ok een Amish gemeenschap te zijn.Misschien is het wat voor onze laatste week.Het schiet nu wel hard op, nog 2 weken,ik heb er zo,n zin in.Nog gefeliciteerd met onze Koningin,ik had je eigenlijk nog een oranje vlaggetje moeten sturen,maar daar heb ik telaat aan gedacht.Wij hebben heel rustig Koninginnedag in de achter tuin gevierd,het is hier prachtig weer, het lijkt wel zomer, alles is veel te vroeg.In zuid europa is het slecht weer,de omgekeerde wereld.Rick is bij ons,het gaat nogal aardig met hem,lekker mannetje,ben vanmiddag een heel eind met hem wezen lopen,langs de dijk.Leuke foto,s heb je er weer op staan, de computer is dus weer aan gesloten.Ik moet ook eens leren om foto,s te sturen.Deze week heb ik vakantie,ik ben me al een beetje aan het voor bereiden op de reis,wat dingetjes kopen enzo, moet ook nog een paar goede schoenen hebben,want dat wordt vast veel lopen in New York.Zo dit was het weer voor even.Veel liefs -
02 Mei 2007 - 18:30
Bert:
hey wijvie alles goed daar hier wel lekker warm en weer goed bij gekleurd het gaat door hoor ik ga naar canada en ga jij ook nog erheen of weet je het niet nou ik spreek je snel weer
groetjes en hug en xxx bert -
05 Mei 2007 - 20:24
Der Hermann:
Hé Schwester in Law. Door alle stress rondom het afstuderen bijna vergeten je site te checken. Gelukkig zag ik geen nieuw verhaaltje, want anders liep ik dr weer achteraan. Mooizo. Anderzijds is het vanzelfsprekend wel zo dat elk extra verhaaltje wel veel leesplezier opleverd, dus als dr weer 1tje is zal ik m van harte gaan lezen.
Tied goat snel hé, want mn vrouwtje komt alweer bijna naar je toe. We zijn bezig met de voorbereidingen en ik wens jullie alvast een heel fijne tijd daar. Ik ga dr wel verschrikkelijk missen die 10 dagen en eigenlijk wordt ik nu al verdrietig al ik me bedenk hoe lang tien dagen zonder Margreet zijn... Ik ga het overleven, maar ik zal veel zuchten denk ik... Maarja, het doel heiligt de middelen en wanneer een ieder, maar zeker mn vrouwtje, weer in gezondheid retour komt ben ik allang blij.
Ik heb je kaartje trouwens ontvangen hoor! Iets te laat, maar gezien de kilometers die die gemaakt heeft snap ik het best! Dank je!
Tot snel sprekens weer! Ik ga weer verder met mn zoveelste nachtdienstje hier aan de andere kant van de wereld.
DOeidoei,
im Deutsch schlußen wir ab! Viel spaß und ruhig an!
Härzlichen gruß,
der Hermann.