Queensday in Suri - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu Queensday in Suri - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu

Queensday in Suri

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

02 Mei 2011 | Suriname, Paramaribo

Hey allemaal,
Nog maar 2 dagen! Morgen vliegen we weer naar NL! Ongelofelijk hoe snel de tijd is gegaan. Maar we kunnen terug kijken op een mooie tijd!
In mijn laatste verhaal eindigde ik met de onzekerheid rondom ons onderzoek. We zouden afgelopen donderdag een presentatie houden van onze bevindingen maar helaas konden wij niet tot een overeenstemming met onze opdrachtgever komen. Voor ons onderzoek betekend dit dat wij helaas niets kunnen betekenen voor de stichting maar voor onze opleiding betekend dit alleen dat wij onze bevindingen in Nederland zullen presenteren. Het was voor ons allemaal erg vervelend, we hebben hard gewerkt en hoopten stiekem om misschien iets te kunnen bijdragen binnen de voogdij zorg in Suriname. We waren helemaal teleurgesteld toen we hoorden dat een afgevaardigde van minister van jeugdzaken aanwezig zou zijn bij onze presentatie. Een leraar van onze school is nu in Suriname, hij maakt contacten voor mogelijk komende stages of onderzoeken voor de GH. Onze teleurstelling is wel wat gesust doordat hij gesproken heeft met onze opdrachtgever en ons stuk heeft ingezien. We weten dat school achter ons staat en hoe hard we hebben gewerkt.
Ons onderzoek ging niet altijd even gemakkelijk maar we hebben ons door alle tegenslag heen geslagen, het maakt ons als groepje alleen maar hechter.

We zijn bij onze Braziliaanse overburen geweest voor de lunch. beetje raar gebeuren daar, we werden aan tafel gezet en kregen een bord eten (wel heel lekker). de rest bleef staan en kijken hoe wij aten. al snel na het eten kwamen alle blackberries tevoorschijn we moesten met ze op de foto. de taalbarrière was nog wel eens lastig, maar er was 1 meisje die goed Nederlands kende. Aardige mensen alleen gisteren moesten we helaas toekijken (of nou ja het was moeilijk te missen) hoe de overbuurman met bruutgeweld een schilpad in stukken hakte... onze Hindoestanen buren stonden met afgrijnzen te kijken en noemden alle Brazilianen ‘afschuwelijke mensen’.

Terwijl ik dit nu type raast er een enorme tropische regenbui over ons huisje heen. Regen hebben we de afgelopen maand bijna niet gezien. Het is ook enorm warm geweest de afgelopen dagen. Na de teleurstelling rondom ons onderzoek hebben we besloten om de laatste dagen vooral goed te genieten. We houden ons bewust bezig met het afscheid want dat gaat er nu wel heel snel aankomen. We hebben bij de laatste keer Havana Lounge met z’n viertjes staan huilen op de dansvloer. We doen nu ook alles ‘gewoon omdat het nog kan’, lekker de taxi bellen om door de mac drive te gaan bijvoorbeeld.
De gesprekken gaan de afgelopen dagen vooral over koffers en dan vooral het gewicht daarvan. We hadden al mooi voor elkaar gekregen dat onze schoolboeken werden meegenomen door een Nederlandse jongen die hier hebben leren kennen. Maar helaas heeft hij zijn vliegtuig gemist (hij wilde wel heel graag blijven) dus nu moeten we even beslissen of we toch maar zelf mee nemen of maar niet. Ik denk dat dat vooral afhangt van het aantal kilo’s dat we nu al hebben. Ook wordt al uitvoerig gesproken over onze vlieg en/of schiphol outfits. Hoe kun je er op je mooist, nog belangrijker, op je bruinst na 10 uur vliegen op schiphol aankomen? Tips welkom!

Koninginnedag in Paramaribo!! De bandjes voor ’t Vat waren al in huis maar eenmaal daar rond een uurtje of 10 daar te zijn aangekomen, stonden wij als enigen op de dansvloer… ’t Vat had voor 01:00 te maken met dikke concurrentie met Zus&zo. En wij besloten ook maar om naar Zus&zo te gaan want dan kon je gratis met de partybus naar Touche. Touche was helemaal oranje versierd met ballonnen en slingers. Het Wilhelmus en de polonaise ontbraken niet dus het was een geslaagd Koninginnefeest!
De volgende dag zat ik met fluoriderende oranje nagellak voor de laatste keer in SU in de kerk, had nog geen tijd gehad op het eraf te halen. Haha.
Ik ga nog even wat leuke foto’s zoeken en beginnen aan m’n koffer!
Xoxo Carlijn

• 02 Mei 2011 - 14:08

Cargo:

Ik vind je al erg mooi bruin hoor, dinnie!! Een wit hempje en voor aankomst gauw nog even een beetje olieën en klaar!
    Ik moet helaas nog een week wachten om je weer te zien, maar dan kunnen we samen 'gebruind' chillen in het Nederlandse zonnetje (hoop ik!). Ik heb ook weer erg genoten van je verhalen en er natuurlijk niet 1 gemist (te merken aan bij ieder verhaal een reactie, kan me voorstellen dat dat nu toch wel een beetje irritant wordt, maar dit zal waarschijnlijk de laatste zijn, hihi!).
    Denk goed aan je lieve familie, vriendjes en vriendinnetjes en natuurlijk aan je kersverse neefje voordat je het vliegtuig in stapt, dan wordt het minder erg om suri te verlaten ;). Love you!!

• 02 Mei 2011 - 15:51

Annie:

He,
    Je gaat op het goede moment weg, de weerverwachtingen zijn in suri vol met regen. Terwijl wij nu liggen te bakken in de zon. (nou ja.. of achter het raam op kantoor) Maar het is hier ook echt lekker weer!

Chris moest erg lachen om je kaartje/bierviltje. Neem je ook een biertje mee ;)
    Succes met de terugreis, en we wachten je op!!!

Veel liefs van ons vieren.

• 02 Mei 2011 - 18:15

Marianne:

Een hele goede terug reis gewenst!! En nog heel erg bedankt voor je kaartje! Je moet zeker maar eens langs komen hier in Bussum :) Zal erg gezellig zijn!

Nou geniet nog even van je laatste daagjes daar in het mooie land!! :D

Liefs Marianne

• 02 Mei 2011 - 19:09

Herman:

neem je nog iets leuks voor me mee?

• 02 Mei 2011 - 19:12

Coen:

fladfladblur prr fladblurprr -spuug- prrr flad
    (wat leuk dat je bijna thuiskomt, weet ik eindelijk wie je bent tante...)
    fladblurflad prr -spuug-
    (kus, Coen)

• 03 Mei 2011 - 17:04

Ineke:

Bedankt dat we mochten meegenieten van je avonturen. Het was een waar genoegen.