SKYDIVING!!! - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu SKYDIVING!!! - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu

SKYDIVING!!!

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

15 Juli 2007 | Verenigde Staten, Bronxville

WAAAAHHHHAAALLLLOOOO!!!!!!!! is it a bird is it a plane no its Carlijn who's skydiving!!!!!!!!!!!!!!! IK HEB HET GEDAAN IK HEB PARACHUTE GESPRONGEN!
het was echt zo gaaf! het coolste wat ik ooit gedaan heb! ik wist al een tijdje dat ik het ging doen maar vertelde het niet aan iedereen, stel je voor dat het niet door ging dan zou iedereen denken dat ik niet durfde. nou ik durfde het mooi wel dus!
Chiara een au pair uit italie, kreeg als afscheidscadeautje een parachutesprong van de family waarin ze woonde. toen ze de dvd aan ons liet zien hadden we echt zo iets van dit moeten we gewoon doen. Als blijvende herinnering aan amerika. dus wij bellen en zaterdags 14 july konden we terecht. Ik ging samen met Karla een au pair uit Peru. we kregen een boel papier werk, met een boel leuke vragen zoals; do you understand that you may die or suffer severe injury while skydiving or landing? en een boel vragen over verzekeringen en dat het je eigen risico is zodat je ze niet kan aanklagen enzzzz....toen kregen we een kort uitleg hoe de sprong gaat en hoe je moet zweven in de lucht, ik zei bij alles ja want er drong niet zo veel tot me door, ik dacht alleen maar: 'waaaaah!'. daarna kwam de camera man naar me toe; hij zou mij gaan filmen tijdens mijn val. toen kwam mijn intructeur naar me toe en hees mij in mijn harnas (zo noemde ze het in het engels geen idee hoe het heet) en legde nog maals uit hoe het ging en stelde me gerust. hij vroeg aan me; whats the most importent thing while skydiving? dus ik zei; the parachute? hij lache; ja dat is ook heel belangrijk maar het meest belangrijke is dat je blijft lachen en lol hebt. toen gingen we naar het vliegtuig en stegen we op, zo cool, toen kreeg ik echt vlinders in mn buik (of oliefanten?) nu kon ik niet meer terug, en ik wilde het ook niet! op 1 mile hoogte moesten we insnoeren, vet strak! de instruteur zit vast op je rug dus dat voelt veilig zovan hij wil vast ook niet dood dus het komt wel goed, hij weet hoe het moet! en toen moesten we naar het randje van het vliegtuig lopen. (best lastig met zon mannetje op je rug) de camera man ging eerst aan de zijkand van het vliegtuig hangen zodat ie mn gezicht kon flimen voordat ik sprong. mijn instructeur riep in mn oor; are you ready to skydive? (net alsof ik nog een keuze had) nog voordat ik kon antwoorden duwde hij me het vliegtuig uit. ik scheeuwde het uit. hij zei dat glimlachen het belangrijkste was; nou ik kon niet stoppen met lachen. de 60 seconden vrije val was echt zo cool! de cameraman zei al voordat ik sprong als grapje dat als ik niet naar de camera keek hij me ging slaan want anders kon niemand zien dat ik het was die sprong, dus tijdens de vrije val keek ik alleen maar vooruit maar wilde het liefst naar beneden kijken hoe diep het was. maar daardoor is de dvd wel erg leuk geworden.
het duurde veelste kort ik kon het niet allemaal bevatten en toen ging de parachute al open. toen pas kon ik echt om me heen kijken en genieten van het uitzicht. hij liet me ook de parachute besturen, was cool als je 1 touw naar beneden hield maakt je een hele snel rondje. de val met de parachute was ongeveer 10 minuten. daarna kreeg ik een certificaat, de dvd en een cd met fotos, als herinnering. ze vroegen of ik het weer wilde doen, ik zei meteen ja! het was zo cool ik kan dr nog steeds niet over uit dat ik het echt gedaan heb! ik zou het zo weer willen doen twas alleen best prijzig dus dat is de reden waarom ik het niet zo snel weer zou gaan doen maar het was het wel waard!
heel veel liefs
Carlijn
ps lees ook ff het berichtje over niagara falls

• 15 Juli 2007 - 16:10

Steven:

CAR! F***ING! LIJN! Ik ben trots op je! Wat een lef! Ik zou het niet doen. Ik zou echt gepusht moeten worden. Hartstikke bang dat ik doodga! WEEHH!!!

• 15 Juli 2007 - 19:08

Tante Fenny:

Carlijn, wat een LEF heb jij, geweldig en ook zulke gave foto's. Wat een belevenis moet dat zijn geweest. Ik vind je echt een KANJER. Jij doet meer in dit jaar dan dat menigeen doet in zijn hele leven. Dit is toch een onvergetelijke belevenis. PETJE AF!!!!!!!!! Heel veel liefs van tante fenny

• 15 Juli 2007 - 20:13

Moeder Anke:

Lieve schat ik moet dit eigenlijk niet goedvinden,maar ik moet eerlijk zeggen dat het er wel cool uit ziet en stiekem vind ik het heel stoer van je.Leuke foto,s maar de leukste is de foto dat je weer op de grond staat!!!!!!!!
    Ook leuke foto,s op m,n mail van Tracey.Zeg even tegen haar dat ik ze erg leuk vind en bedankt,ik stuur nog wel een mailtje naar haar.Groetjes

• 15 Juli 2007 - 21:30

Ingrid:

wow....
    Echt lef hebben dit!! Kan me wel voorstellen dat je moeder het iets minder leuk vond, maar ... wow!

Liefs, Ingrid

• 15 Juli 2007 - 21:56

Sanne Zeeman:

WOW!!! HEFTIG!! gaan we volgende keer samen? :p VET JOH!!! want bij mij vliegen die vinders namelijk nog rond whaha....wowie!!! whaaaaaaaa spreek je snel weer! Knuffel

Liefs san

• 16 Juli 2007 - 07:52

Door:

wat ongelooflijk vet! echt superstoer van je :D
    i'm proud!
    kus door!

• 16 Juli 2007 - 10:31

Hermann Der Schwager:

Wheeeh! Super vet Carolientje!
    Mien schoonzuster in Amerika,
    vloog zelfs met een parachute da!

Ja, je bent stoer. Tot en met. Heel gave foto's ook.

Reserveer maar vast een plekkie in het vliegtuig op Texel, daar doen ze dat toch ook? Dan ga ik ook.
    Herman.

• 17 Juli 2007 - 16:39

Margreet:

He Nijlrac!
    Vet cool!!!! Maar niks voor mij, je zou zeggen van wel gezien onze pretparkervaringen, maar inderdaad net als steven ben ik veel te bang dat ik dan dood ga! Heel stoer en ik moet aansluiten bij moeders: ben blij dat je weer op de grond staat.
    Hou van jou, liefs Margreet

• 17 Juli 2007 - 19:40

Carin:

Aaaaargh!!! Ja denk!!! Tis dat er foto´s van zijn, anders had ik het niet geloofd, hahahah! Gaaf joh! Nu is gerard jaloers denk ik... X

• 17 Juli 2007 - 20:29

Marloes:

He carlijn, ziet er erg gaaf uit. dat zou ik nou ook nog wel willen doen. mag ik vargen wat je hebt betaalt en vanuit waar je bent gevlogen. Effe nog een vraagje, waar haal jij altijd die telefoon kaarten voor 20 dollar. Vrienden van mij komen volgende week en die hebben er een nodig.

hoor het wel.

gr Marloes