zachtjes tickt de regen tegen 't zolder raam. - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu zachtjes tickt de regen tegen 't zolder raam. - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu

zachtjes tickt de regen tegen 't zolder raam.

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

03 Maart 2007 | Verenigde Staten, Bronxville

hallo allemaal,
op velen verzoek weer even een berichtje van uut die states. alles goed met mij. ik geniet nu van een magnetron maaltijd weightwatchers verantwoord (6 punten) haha... ik heb vrij, kom net uit de newyork (beetje winkelen), de familie is niet thuis en ik had geen zin in koken voor mn remie eentje! en ik moet ook weer weg zo, heb afgesproken om naar de film te gaan op timessquare met de andere au pairs.
hadden we 4 weken terug nog sneeuw en ijs, 3 weken terug was alles gesmolten en lente weer, 2 weken terug sneeuwde het weer vet veel, deze week hadden we overal (niet in ons huis) overstomingen. overal wegen afgesloten en scholen dicht door al het water. het heeft van de week onwijs geregent (vandaar de titel van dit verhaal) plus al het smelt water van de sneeuw.
en vandaag hadden we weer een heerlijke lente dag. geen touw aan vast te knopen.
Ik moest sochtends een uurtje werken, met Piper naar tumbleclass. eerder ging ik elke vrijdag er heen (zie berichtje "tumbleclass") maar nu heeft ze die op zaterdag, het is echt grappig om het verschil te zien tussen een door de weekse tumbleclass en een zaterdag, doordeweeks zijn het allemaal moeders en nanny's en zaterdags allemaal vaders dus dat was wel lache. en ik was lekker vroeg op want het begon om 10 uur.
voor de mensen die bezorgt zijn of ik geen dwalend schaapje ben op kerkelijk gebied even een berichtje over de kerk. ik ga dus elke zondag met de familie naar de anglicaanse kerk, ik moest erg wennen, ik ben veel formele dingen gewend maar dit is toch wel een stapje verder voor dit vrijgemaakte meisje. ik moet zeggen dat ik me er nu erg prettig bij voel en ik het een hele mooie manier vind om een dienst te houden. de liederen zijn min of meer hetzelfde als bij ons, ze zingen ook psalmen, maar met zon groot koor erbij klinkt dat erg indrukwekkend.
oh ja omdat het een beetje rooms is doen ze aan 'lent' dat zijn de 40 dagen van vasten voor pasen. ik en tracey hebben afgesproken geen chocola meer te eten voor 'lent', dus 40 dagen geen chocola! al 11 dagen chocola vrij, heb afkick verschijnselen, loop een beetje mank en mn oog doet raar maar voor de rest gaat alles goed hoor hahahaha nee hoor grapjes t'is best uit te houden moet alleen niet denken aan hoe lang het nog duurt voor pasen maar ik denk dat ik best trots ben al ik het vol hou.
ik kijk net uit het raam en er zit een wasbeer op de boom. die wasbeer woont hier. ben dr nu wel aan gewend maar in het begin vond ik het zo cool dat die hier gewoon in het wild leven. ik zag laatst ook een stinkdier over de weg lopen. voor het eerst in mn leven een wild stinkdier gezien, gelukkig zat ik in de auto.
volgende week is het st patricks day, een ierse dag voor ene st patrick die ooit geleefd heeft, het is meer een excuse om veel guinnes bier (iersbier) te drinken en feest te vieren. er zijn in de states veel ierse emigranten dus het wordt hier groots gevierd, er zijn een paar steden zoals newyork waar ze optochten gaan houden enz... alles wordt groen want het klavertjevier en de kleur groen staan voor ierland en st patricks day. dus het ziet er naar uit dat ik toch nog min of meer mijn koninginnedag hier krijg, okey groen is geen oranje maar je moet roeien met de riemen die heb.
hier volgen wat foto's van de kindjes en de aupairs waar ik veel mee om ga.
dikke knuffels en ik mis jullie allemaal super veel! thanx voor alle kaartjes en emailtjes, leuk om te lezen hoe het gaat bij jullie. *hint voor alle mensen die dat nog niet doen! (emailtjes sturen met info over het thuisfront!) love you all, Carlijn. of caroline of cornelia. (ik moet vaak mijn doop naam gebruiken omdat dat dat de naam op mijn paspoort is... dus bellen er ook mensen die cornelia willen spreken. erg gek, gelukkig heet ik geen gertruida... ;-) )
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 04 Maart 2007 - 09:06

Carin:

40 dagen geen chocola???????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dat kan nooit!!!!!!!

Leuk om weer een verhaal te lezen, heb iedere dag gekeken, maar er kwam maar niks.... O, o, o.... Ach ja, dan hebben we wel het idee dat je héél hard werkt!!!

Die foto van slapen in zoo is echt gaaf!!! Geweldig! Sliep je ook mee??? Hihi.

Moet nu weer verder werken, staat iemand aan mijn arm te trekken, ter teken dat ik niet zo moet lullen en op moet schieten, dus ik ga maar weer eens.

Maar wel gaaf!

• 04 Maart 2007 - 12:45

Tante Fenny:

leuk om weer iets van je te horen via deze link. Heerlijk he die lente hier hebben we ook volop lente na heel erg veel regen en ...WIND, veel wind, maar daarvoor ben ik ook in den helder gaan wonen, hahaha, echt niet!!!! Ik ben ook net naar de kerk geweest, maar bij jou lijkt het me ook wel intersant. Ik vind het wel leuk om bij anderen te kijken en mee te beleven. Hier mogen we gelukkig nog wel chocolade eten, maar ik vind het wel goed dat je het doet. Mag je ook geen hagelslag???? Wat een leuke foto's van je kindjes, schatjes zijn het, maar ook leuke foto's van de andere meiden, een bont gezelschap uit veel landen. Goed contact houden zodat je al die landen kan gaan bezoeken met AJ. Hier gaat alles goed, ik ben nu alleen met Max want Alexander is gisteren naar Atlanta gegaan en komt donderdag terug. Oom Folkert zit daar ook nog met onze(kleine) AJ. Geniet maar lekker van alle dingen die je doet en blijf vooral je leuke stukjes schrijven. Heel veel liefs van tante Fenny

• 04 Maart 2007 - 12:49

Tante Fenny:

sorry dat ik in het vorige stukje je naam niet heb gezegd, maar ik ben een beetje in de war welke ik moet gebruiken, vandaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 04 Maart 2007 - 15:36

Hermann Der Schwäger:

YEAH, verhaaltjes!!
    Hier alles o.k. Je was geloof ik via de telefoon pas al op de hoogte gebracht van ons wél en wee. Hoef ik dus verder niets aan toe te voegen denk ik. ;) Oja, wie weet ga ik binnenkort, met een paar maanden een stapje hoger op de LDH-ladder, maar dat is nog onzeker. Eerst maar 'ns afstuderen. Ik heb ook in m'n vinger gesneden gisteren. Ik had een appeltaart gemaakt, we hadden een soort memorial-day, en zou een paar punten afsnijden. Moest ik eerst zo'n taartschep even afwassen. Weet ik met mn mannelijke macho kop veel dat daar een snij kant aan zit: floeps; zo door m'n vingertje. Druppen van 't bloed. Maar dat was niet erg: pleister d'r op, een xxxl-pleister, omdat we die avond gingen paintballen voor Tjeerd zn vrijgezellenfeest. VET COOL! En ik zag er dan gelijk wat afschrikwekkender uit. Guess what: ik ben maar 2 keer geraakt. De rest zat en zit ónder de blauw-rode pitten waar de treffers insloegen. Was tof man! En in 't gooi, dus hoe kan het ook anders. Oja, je moet 'm even aansporen: hij voert geen barst uit! Tot snel, Hermann der Schwäger.

• 04 Maart 2007 - 17:07

Lean:

houdie..eindelijk weer een verghaal hoera hoera...Leuke foto's allemaal van de kids en je nieuwe vrienden (overloper!! haha)
    maareh ik ben moe dus stop nu..ben nog gaar van het vrijgezellenfeestje van gerriene , was erg gezellig maar ik mail je daar wel over..shit mn fototoestel is stuk gevallen echt balen..k zal nog wel ff wat laatste foto's naar je opsturen, maar ik weet niet of dat wel leuke zijn, maar dat moet ik nog ff uitzoeken (hwaaaaaaaaa warig verhaal).nou trust en dikke kussssssssss liefs lean

• 04 Maart 2007 - 17:09

Chocolademonster:

hahahahhaha jajajaja ik ben benieuwd hoor!!Ik zet een euro in voor de chocolade..wie wed er mee?? dit gaat je nooit lukken hahah..zal ik even een lekker chocolade brownie voor je bakken en opsturen?? haha dan kan je er een ruit mee ingooien als ie daar aan komt hihi..nou SUCCES

• 04 Maart 2007 - 17:20

Carlijn Smalheer:

wie is dat chocolade monster? nou voorlopig eet ik niets meer dus ook geen chocola, ik ben gisteren ziek geworden, overgeven koorts en al die ongein. ben erg zielig en dat moest ik toch even zeggen. oh ja waarom staat dit bericht zo belachelijk laag op deze pagina raar maar waar, ga ff kijken hoe dat komt! LIEFS
    Carlijn

• 04 Maart 2007 - 20:54

Moeder Anke:

Over chocola gesproken,ik heb net een melka-(grote)reep achter de kiezen,uit Oostenrijk wel te verstaan.M,n laatste want ik moet nu ernstig aan Sonja.Fijne vakantie gehad in Oostenrijk,ook nog veel sneeuw,maar in de dalen was het maar een prutboel,daar dooide de sneeuw meteen.t,Was gezellig en met Tante Tina ging het ook goed.Gisteravond,na een lange reis,met veel stau,teruggekomen,gelukkig weer veilig thuis.Ik lees dat je ziek bent geworden,ik hoop dat je er weer gauw bovenop bent,ik kan je niet vertroetelen,jammer genoeg,maarik denk aan je.Veel liefs van ons.Ik bel je gauw

• 04 Maart 2007 - 21:35

Marja:

Hoi Carlijn, net je verhaal gelezen ook over Patricksday en ik open een reclame folder vanuit de usa en waar begint het mee. Je raad het al, alles groen wat de klok slaat. Leuk om weer wat te lezen van je belevenissen. En geen chocola hebben ze daar geen paaseieren. Na paas zijn ze bijna over de datum. Nou hier ging het goed met de chocoladepaaseitjes, ik had een schaaltje op tafel gezet en die hebben de honden opgegeten. ze waren alleen vergeten om het zilverpapiertje te verwijderen. Maar ja, mijn opa zei altijd wat gaat door de roepert gaat ook door de poepert. nou bij deze maar weer veel reacties toegewenst uit het natte Holland.

• 04 Maart 2007 - 21:58

Cargo001:

Arm schaapje... Zo ziekjes... Ik stuur je wel een fruitmand op met fruit gemaakt van chocolade... Haha, er zijn maar weinig mensen die geloven dat je het wél zal halen, haha! Nou, ik ben op dit moment erg blij dat ik niet in jou schoenen sta, haha. Maar toch, ode aan jou, want ik vind het superknap!!! Rust lekker uit en wordt maar weer snel beter! Kussie!

• 05 Maart 2007 - 15:36

Willemien:

Hey Carlen!
    zo te zien en vooral lezen maak je het goed daar in het verre America! Ga je zelf ook Guiness drinken??
    hihi..nou heel veel plezier nog daar!
    x Willemien

• 07 Maart 2007 - 17:35

Margreet:

Ik had dit bericht dus helemaal gemist! Ik dacht dat het aan de computer lag dat ik je bericht niet kon lezen, maar hij staat inderdaad gewoon achterlijk laag op de pagina. Maar alles goed verder? Ik zal weer eens mailen ofzo. Liefs Margreet