merrie kristmus - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu merrie kristmus - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu

merrie kristmus

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

26 December 2006 | Verenigde Staten, Bronxville

uch!
alles goed? met mij wel hoor. ik vind hier zo langzaam aan mijn draai wel. een korte (hopelijk voor jullie) update van de afgelopen dagen:
vrijdag: overdags kwam een tante van tracey en die had al kerst cadeautjes mee genomen omdat zij er dit weekend niet bij zou zijn. ik kreeg een zilveren armbandje en kaarten met mijn naam erop.
savonds met 4 au pairs (die 21 en boven de 21 zijn)uitgeweest in White plains is een stadje in de buurt. ze zijn super gezellig en willen me alles leren en laten zien in newyork dus daar ben ik blij om. de rest van de au pairs zijn rond de 19 enz en hier moet je altijd je rijbewijs meenemen als id. en 21 zijn om uberhaubt in een bar te komen, soms kom je wel binnen maar krijg je een pols bandje om zodat ze weten dat je alleenmaar cola mag haha.
zaterdag: naar massachusetts. 4 uur rijden maar met de auto (honda-nogwat) we logeerden bij tracey vader en vrouw nancy. grandpa joel en mimi. hele lieve mensen. zaterdag gingen we gewoon bij hun eten en gezellig zitten.
zondag: naar de kerk. was wel mooi. veel traditionele liedjes gezongen: hank the harrald angels sing enz...
zondag uit de kerk naar family omdaar kerstavond te vieren. de kerstman kwam langs en ik moet ook op zijn schoot zitten haha kreeg een kraslot (net als alle andere) maar had niets gewonnen helaas. daar wat neven en nichten ontmoet en was een gezellig avond. haha bailey en piper waren de hit van de avond, iedereen wilde ze 'hebben'. ze zijn de jongste en de andere neefjes en nichtjes zijn al 15> ofzo. Piper was helemaal hyper over het feit dat de kerstman kwam: "I'm so exited" (ze heeft meer van dat soort woorden die ze weer van iemand gehoord heeft, laats zei ze 'thats ridicules' ze slist een beetje dus was super grappig.) bailey was als de dood voor de kertman ik zette dr bij hem opschoot en ze schreeuwde het uit haha wel een leuke foto geworden!
Maandag: zoveel cadeautjes! die kinderen zijn super verwend! ik ook (als je na gaat dat ik maar 2 weken hier ben en nu al mensen cadeautjes voor mij kopen) ik heb van tracey en greg een schilderij/foto van het vrijheidsbeeld gehad, oorbellen van Dana (nichtje van tracey waar ik goed mee op kan schieten, zij heeft te afgelopen 4 maanden bij hun in huisgewoon omdat ze in newyork stage liep, ze sliep er nog toen ik kwam), toiletspul van dana's ouders, telefoon kaart van traceys ouders, en chocola.
maandag middag: naar family geweest weer een ander feestje met nog meer eten haha bijna non-stop gegeten dit weekend, nu op een dieet van water en brood. savonds met Dana en JR uit geweest, JR is een neef van Tracey. Maar die family zit een beetje ingewikkeld in elkaar want Dana is ook een nichtje van tracey maar die kent JR weer niet, dat komt omdat de ouders van tracey en gregory gescheiden en hertrouwd zijn. Anyway JR vroeg of ik savonds mee wou om wat leuks te doen omdat Tracey enz alleen maar wat rond gingen hangen. Ik had Dana meegevraagt omdat zij ook niets te doen had. we gingen poolen en ik en Dana hadden nog gewonnen ook, niet omdat we zo goed waren maar omdat JR de zwarte bal er instoote haha. was erg gezellig, we zijn nog langs de atlantische oceaan gereden (alleen het was pikken donker dus zag niets maar goed gaat om het idee) en we hebben bij "little miss sunshine" gekeken bij JR. Das echt een aanrader, super grappig. Dana is echt super aardig ze heeft me uitgenodigd om bij haar op de college te kijken in vermont. lijkt me leuk want ze woont in zon traditioneel meiden huis. dus ik denk dat ik dat maar eens een keer ga doen, wel ff uitvogelen hoe ik moet reizen want het is 4 uur met auto dus...maar goed vandaag weer terug gekomen en nu maar eens echt aan de slag.
love you all
Carlijn
ps: heel lief dat iedereen zo bezorgt is over de kerk enz haha maar het komt wel goed hoor, ik had al lang gevraagt welke kerken er zijn en die dutchreformd (ofzo) is een beetje een rare kerk ze zingen er niet in (of dat is mij verteld) alleen maar een dienst dus das niets. en ik denk dat het toch te moeilijk is, ik heb aan Helen (ex-nanny van kinderen) gevraagt of er babtiste gemeente in de buurt zijn en ze zou het vragen aan haar man. en ik zit hier nog maar 2 weken dus no worries het komt goed hoor hahah!!!!!!!!

• 27 December 2006 - 10:11

JannekeS.:

Hoi Carlijn, leuk om je verhalen te lezen! Wat heerlijk dat je zo ondernemend bent, de taal is voor jou blijkbaar ook geen enkel probleem, dat zou met mij niks worden ik spreek niet zo makkelijk engels. Je hebt al veel gedaan en veel mensen ontmoet in zo korte tijd, geniet ervan. Ik zal vast nog eens je site bezoeken ben inmiddels gewend aan -waar ben jij.nu omdat Maartje al 4 maanden op Curacao zit, ze schrijft ook regelmatig zulke verhalen. Een hartelijke groet vanuit Den Helder, Janneke Scheele,(moeder van Maartje)

• 27 December 2006 - 11:08

Dayenne:

Heeey meis
    Echt super dat je het naar je zin hebt. Het klinkt allemaal wel echt super. Gelukkig nieuw jaar alvast en ben benieuwd hoe dat voor je is.

Kus dayenne

• 27 December 2006 - 13:54

Carin:

Whoepdidoe voor Carlijn!!! Ik ben blij dat je ons nog niet vergeten bent, je blijft verhalen schrijven en je mailt zelfs terug!!! Whahaha, nou ik moet ook weer te werk, groetjes!

• 27 December 2006 - 19:19

Fenny:

Lieve Carlijn, net je verslag gelezen, super dat je het zo naar je zin hebt en leuk dat ze allemaal zo attent zijn. Ook leuk dat je het met de andere au-pairs zo goed kunt vinden. Dat gaat dus heel erg gpoed daar. Ze hebben nu nog vakantie toch van school of gaan de kinderen niet naar school? Karen gaat vrijdag weer terug met Sydney en Alexander gaat zondag met AJ voor 8 dagen en komen daarna weer terug. Ik denk aan je en wens je weer veel plezier tot de volgende mail. Liefs tante Fenny

• 27 December 2006 - 19:42

Leanne:

Hey sister,
    geweldige kerst lees ik zo..hihi echt leuk dat je al zoveel gedaan hebt en dat het klinkt met de familie...haha en dat de kerstman langs kwam..echt een christelijke kerst hahah ik moet bij de kerstman altijd aan een dikke dronken man denken...maar goed..Je AJ is maandagavond weer vertrokken naar zn ouders, hij heeft 3 nachtjes bij ons gelogeert..T was wel zielig voor hem hoor, iedereen kwam in de kerk naar hem toe en vragen hoe het nu ging zo zonder jou hahah..en zo van wat doe je eigenlijk hier hahah..K vind het super tof dat ie evengoed langs blijft komen want het was vet gezellie..t zou ook gek zijn als we hem dan ook al een jaar niet zouden zien..we moeten jou al missen das al erg genoeg! Hey ik mail je nog ff een gewonen mail morgen want anders wordt dit ook een telang verhaal....lieverd ik miss je very veel...dikke knuf leanne

• 27 December 2006 - 21:09

Piet G:

Hoi Carlijn, wat leuk om je even te spreken net.
    Blij dat je het naar je zin hebt daar.
    seeya

• 27 December 2006 - 21:21

Ien:

Hoi Carlen!

Wij hebben hier de kerstballenoorlog ook weer achter de rug. Waar was je nu in de Campanje? Je hele fam was er..Whatever, ik hoop dat je een leuke tijd hebt, gezellig oud en nieuw, (ben benieuwd of ze daar ook carbid schieten..)en alvast een heel gelukkig, gezond en fijn 2007 toegewenst!!!!
    liefs, Ien

• 28 December 2006 - 13:04

Gerrit En Ebrina:

Leuk om op je website te lezen hoe het met je gaat.
    Heel veel lieve groeten en een gezegend 2007 toegewenst.
    Gerrit en Ebrina van der Wal

• 29 December 2006 - 16:22

Tjeerd En Gerriene:

Hee Carlijn,

Gelukkig hebben we de goede site doorgekregen van je zus... Wat een geweldige verhalen..

Wij hebben de kerstkalkoen weer achter onze kiezen en kijken nu weer uit naar de jaarwisseling.

We hopen dat je een goede jaarwisseling zult hebben in Amerika!

We blijven je volgen...

Geniet van alles!

Liefs Tjeerd en Gerriene

• 29 December 2006 - 19:10

Moeder:

Eerst eens even een berichtje van mij,er kwam steeds niet van.Wat een verhalen heb je te vertellen leuk hoor.Wel een heel andereKerst danje gewend bent ne dan al zo verwend worden met cadeautjes.Wij hebben eenheel mooi gemeente kerstfeest gehad met inbreng van groot en klein De kinderen deden een leuke musical.THuis hebben we het ook gezellig gehad,fijn dat ArendJan er ook was maar daardoor misten we jou extra.
    Op dit zijn we bij tante Gerda die is jarig.Van iedereen de hartelijke groeten.Liefs van je Moeder

• 29 December 2006 - 22:15

Frederik Albert & HJ:

Hoi schwester in law! Vanachter ons pilske op een donkere vrijdagavond (de laatste van dit jaar, dus drinken we er een paar extra, om te koesteren...) de hartelijke groeten uut Hippo. Je zussen zitten te ouwehoeren over school, kinderen, lesgeven en consequent zijn, dus wij zitten wat te zuchten, steunen en te kijken wat er op the www valt te beleven. Frits steekt een sjaggie op en de blauwe walm trekt richting onze ogen... langzaamaan worden ze vochtig. Principe van fishermans friends denk ik... Blame the smoke. Je man komt morgenmiddag ook hierheen. Hij verveelt zich, althans, van zijn belgedrag af te leiden wel. Hij belt en heeft níets te melden... Wel gezellig hoor. We hebben LADINGEN vuurwerk gehaald bij Niks in Middenmeer. Onze mannelijkheid ligt opgestapeld in een mandje te wachten op 24:00 op 31-12 of 0:00 op 01-01. Dat is afwachten. We hebben al carbit geschoten. Donderse KLAP'M! Dat mis je mooi. Morgen zullen we extra lang wachten met afschieten, dat er heeel veel gas in zit. Best kans dat die zó daveren zal dat je 'm daar zal voelen. Dan istie speciaal van ons voor jou! Voor nu, gezien onze tijd, welterusten. We missen je hoor! Maargoed, volgend jaar ben je er al weer. En, je bent onze enigste Carlijn Schwester in Law, dus zonder kan eigenlijk niet.

FRITS, TREK ONS DR NOG ENE OPEN!!

Hé, 't beste daar en alvast een heel fijne jaarwisseling met die Yankees.

Groeten,
    Herman en Frits.

• 29 December 2006 - 22:16

HJ + Freddie:

TRALALA, PILS!

• 29 December 2006 - 22:18

HJ En Fratje:

En daarnaast een heel dikke kus van je beide zussen waar ze beide mee hebben ingestemd nadat ik hen eindelijk in the conversations heb kunnen unterbrechen...

Härzlichen Gruß, deine Schwägers, Hermann und dem Fritzl

• 30 December 2006 - 13:20

Moeke Veldsema:

hallo daar waren we weer ik hoop dat je ook een leuke jaar wisseling hebt net als zo met kerst en maar met veel mooi vuur werk dat schijnt daar ook heel apart te zijn ik ben benieuwt hoe je dat beleeft maar ook daar zal jij ons wel op de hoofte blijven houden op deze manier ebn je toch een beetje dicht bij ons. groetejes van de veldsema clan en vooral een gezond 2007 toegewenst onder de zgen van de HEERE

• 30 December 2006 - 20:18

Sanne:

hey carlijn, klinkt goed joh allemaal!!! fijn dat je het er zo leuk hebt, en al zoveel mensen kent waar je nog is een avondje mee weg kan!! heel veel plezier daar geniet ervan xxx Sanne