orientatie and arrival at the hostfamily - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu orientatie and arrival at the hostfamily - Reisverslag uit Bronxville, Verenigde Staten van Carlijn Smalheer - WaarBenJij.nu

orientatie and arrival at the hostfamily

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

15 December 2006 | Verenigde Staten, Bronxville

heyhey,
ik typ 2 berichten achter elkaar zodat jullie de 2 verhalen uit elkaar kunnen halen. we kwamen om ongeveer 12 uur smiddags in het hotel (holiday-inn!) aan, voor ons gevoel en in nederland was het 6 uur savonds. we kregen onze kamersleutels (van die pasjes) en een welcome verhaaltje we waren toen nog de eerste 4 au pairs die kwamen. onze koffers werden naar onze kamers gebracht dus luxe alom. het was echt een super hotel, met zwembad, wel een beetje raar je kon het zwembad gewoon zien liggen als je in the lobby zat of als je aan het eten was. dus niemand ging zwemmen want iedereen kon je zien. de hotelkamer was groot. we werden met 3 meiden op de kamer ingedeeld, je kam bij de mensen die bij je in de buurt kwamen te wonen, voor mij waren dat Olga een meisje uit de oekraine en Ann (eigenlijk een andere moeilijke naam maar ze stelde zich zo voor) een meisje uit tailand. Olga woont ook in bronxville, ann is niet echt in de buurt maar daar heb ik ook eigenlijk niet echt veel mee gesproken, ze trok veel op met al die andere tai-se meiden.
de andere au pairs kwamen heel laat dus wij hadden het hele hotel voor ons zelf haha nou ja zon beetje dan. we, marloes lisette en ik, gingen stamford ontdekken en wilden achter internet dat moest in de bibliotheek maar al de computers waren bezet, toen maar naar een target (super groot soort warenhuis/supermarkt) ik ga me vermaken hier, alles is goedkoper, geurtjes make-up enz, ik heb nog niet echt leuke kleren gezien maar er is H&M hier dus dat komt wel goed! ik probeerde zo lang mogelijk op te blijven zodat ik niet zo vroeg wakker werd maar ik hield het niet langer dan tot 9 uur savonds.
cursus: lang! leuk! soms saai, maar vooral lang! Jody hield met ons de cursus. en zij praatte echt veel, lang en hard, ze vertelde als grap dat alle amerikanen graag veel, lang en hard praten,en tot nu toe heeft ze gelijk!
we hebben echt alles besproken, van heimwee hoe je daarmee om kan gaan tot een beschrijving van een typisch amerikaans gezin. van autorijden-hoe dat is wat je nodig hebt en hoe je bent verzekerd, tot welke cursus je mag volgen. en de ontwikkeling van jonge kinderen hoe amerikanen daar mee omgaan, amerikanen stimuleren hun kinderen van af de dag dat ze geboren zijn om ze zo veel mogelijk te leren, dat is erg belangrijk voor hen. en we hebben 4 uur EHBO gehad, nou ja gehad alleen maar luisteren. erg lange dagen van half 9 tot half 6!
>even tussen door ik ga nu even stoppen en dr rest van het bericht zal ik ook plaatsten maar ik ben al bij mijn gezin en wil niet te lang achter te computer zitten vooral in de eerste avond! dus be patient!<
love you all!

heyhey
daar ben ik weer.
we hadden dus 3 dagen cursus. woensdag avond gingen we naar New York met een gids. was echt te cool! we gingen met een bus en stopten bij alle bekende dingen. rockefeller center, waar die grote kerstboom staat en de ijsbaan bij is. en ik ben in "on top of the rock' geweest dat is het enige hoge gebouw waar je nog in mag vanwege 9/11. en dat was echt mega cool en hoog! je kon over de hele stad kijken.zo gaaf! we zijn naar de oever geweest waar we het vrijheidsbeeld komen zien, alleen heel klein omdat het vanaf een afstand was. later ga ik nog eens naar het eiland zelf en ff checken hoe groot dat ding eigenlijk is! we zijn naar groundzero gezien, ik wil zeggen indrukwekkend maar ik kan me er niets bij voorstellen, heb het niet mee gemaakt dus voor mij is het maar een groot gat met hijskranen en werkmannen erin.
later meer ik ga nu naar de winkel, en ff kijken hoe bronxville eruit ziet!
byebye love you all!

• 15 December 2006 - 11:15

Dayenne:

Heeeey
    Hier ben ik nog een keer. Ik weet hoe die cursus dagen zijn ik heb natuurlijk een cursus week gehad voor kidsworld ik had alleen niet zulke lange dagen gelukkig hihi. Ik ben heel benieuwd hoe het gezin is waar je nu werkt maar ik hoor het wel. Heel veel plecier en succes.
    Kus dayenne

• 15 December 2006 - 14:28

Margreet V:

He Carlijn,

Fijn dat je goed en veilig bent aangekomen. Al een beetje over je jetlag heen? En hoe bevalt je gezin tot nu toe? En al in New York wezen shoppen? Geniet er van.

Liefs M.V.

• 15 December 2006 - 16:44

Sanne (v Kamp):

heey Carlijn,

wat super om deze hele varhalen al weer te lezen..!! mooi dat je veilig bent aan gekomen.. en contact met andere al hebt.. dat is wel zoo gezellig!!
    Ik ben beniewd hoe het gezin is!! heel veel plezier daar!! dat zal vast wel lukken!!
    doeidoei

liefs Sanne

• 15 December 2006 - 18:02

Renske:

sweet Carlen..:)
    echt heel erg leuk van je om zo ons mee te laten genieten van je belevenissen! wat een lange lap tekst joh..:)gelukkig is alles met je vliegtuig goed gekomen en ben je heel huids de plas over gevlogen! hopelijk kunnen we nog meer van je avonturen genieten, tot het volgende berichtje!! liefs Renske!

• 15 December 2006 - 20:16

Tante Fenny:

Target is een van mijn favoriete winkels, wij zeggen het op z'n frans klinkt chique. Gezellig je verhalen, het lijkt net of we erbij zijn. Liefs en veel winkelplezier , tante Fenny

• 16 December 2006 - 16:30

Carin:

Inderdaad een lang verhaal! Doet me denken aan Jack...
    Volgens mij vermaak jij je daar wel, dus ik hoef me geen zorgen om je te maken :P Als ik dat wel zou moeten doen weet je me te vinden!!!

Dat vliegtuigvoer.... Als ik er alleen al aan denk wordt ik alweer misselijk... Ik heb nl vaker meegemaakt dat mijn maag daar boven in de lucht al wat vreemder gaat doen als normaal en als ik dan ook nog eens dat voer op m'n tafeltje kreeg, werd het nog veel erger... Alleen het water was te doen... Nou, ik stuur je binnenkort nog wel een mailtje over onze veranderingen hier.

swaai swaai!

• 16 December 2006 - 20:29

MOEDER:

HE LEUK OM AL JE VERHALEN TE LEZEN.ZO BEN JE TOCH EEN BEETJE DICHTBIJ,WANT IK MIS JE BEST WEL.MAAR IK BEN AL LANG BLIJ DAT JE HET NAAR JE ZIN HEBT NEWYORK LIJKT ME OOK ECHT EEN BELEFENIS,IK HOOP ER OOK NOG EENS TEKOMEN.LIEFS VAN JE MOEDER

• 17 December 2006 - 19:21

Moeder ( Van Tanja):

Ik ben met Google Earth héél dichtbij Eton Road geweest. Leuk om te zien. Het ziet eruit als een chique buurt. Ruim opgezet allemaal.
    De mensen bij wie je werkt zien er sympathiek uit op de foto. Leuke kindjes.
    Maar wat het belangrijkste is: je hebt het goed naar de zin.
    Hele fijne feestdagen toegewenst en groetjes uit Anna Paulowna !!

• 17 December 2006 - 21:36

Rob, Ingrid En Kim:

Hoi Carlijn,
    Vanavond voor het eerst even je site gecheckt; erg leuk om te lezen hoe het je tot nu toe vergaat! Wat een schattige kinderen zijn het zeg!
    nou veel plezier en we blijven je volgen!
    Liefs, Rob, Ingrid en Kim
    PS: Bij ons nog alles redelijk rustig, nummer 2 zit nog veilig en wel in het buikie!

• 18 December 2006 - 08:33

Leanne:

houwdie sis,
    Nou idd zoals iedereen al geconstateerd heeft...je hebt het wel naar je zin daaro..gelukkig!! ben benieuwd naar verhalen over het gezin..en hahah met google earth kon ik al een beetje in het plaatsje kijken..HEy hou jij je ogen ff open voor een verblijfplaats voor AJ, Margreet en mij (en mss ook pa en ma) mss een huisje of iets...een af ander parc...?? Nou veel plezier, jij ligt nu trouwens nog in je bedje te dromen van arend J.
    tot horens liefs mij

• 18 December 2006 - 10:56

Tante Katy:

hallo Carlijn!
    Wat een leuke site, zo te lezen heb je het prima naar je zin!! En je wordt dus even in een sneltrein vaart klaar gestoomd voor dit amerikaanse avontuur. De foto's van je gezin zien er gezellig uit, ik ben benieuwd hoe je het er zal hebben.
    liefs tk

• 18 December 2006 - 17:39

Leanne:

Hey hoi nog een berichtje van mij.
    Ik sprak Karen Pama net...ze zei dat de nam,en van de kids horen bij een rijk gezin, en toen ze las dat ze allebij advocaat zijn zei ze: "zie je wel (op zn amerikaans hahah) i'll bet the drive two volvo cars! hahah...ah ja, k had gevraagt of ze van die huisjes parcen hebben, niet echt dus, maar wel een soort cabins die je kunt huren (?) nou liefs leanne luv you and miss you